tisdag 7 februari 2012

Sirapskakan...

En kaka som är underskattad men en pärla att ha i frysen är just sirapskakan. Det dumma med den att det är så lätt att gå och "nalla" någon då och då som jag precis har gjort. Men goda det är dom!!!


Sirapskaka

200 g smör
1.75 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl (310 g) vetemjöl

Gör så här: Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda till en jämn smet med elvispen.
Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Tryck ihop degen till en klump med fingrarna. Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i fem delar.
Rulla ut längderna och lägg dem på plåtar med visst mellanrum eftersom degen kommer flyta ut vid gräddning.  Tryck ut längderna med två fingrar.
Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.
Låt svalna bara en kort stund,  innan du skär dem i sneda bitar. 
Sedan har ni en god kaka till kaffet =)


Lycka till!

2 kommentarer: