söndag 12 februari 2012

Bakdag...

Söndagen har gått i bakningen tecken för min del! Vi har haft en sån där mysdag där vi bara varit hemma och donat. Och det passade mig perfekt. Har varit sugen på att baka länge nu så idag fick det bli !! Testade för första gången att göra Cake pops idag. Hmm vet inte om mitt resultat blev lika fint som originalet men såhär blev de i alla fall! 


Cake pops
200 g smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 msk kakao
6 dl havregryn
6 msk kallt kaffe

ca 20 grillpinnar
200 g vit choklad
strössel eller hackade nötter

Gör så här: Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt vaniljsocker, kakao och havregryn och fortsätt vispa. Blanda i kaffe, smeten ska vara ganska kladdig. Rulla till små bollar. Lägg bollarna på ett fat och låt stelna i kylen. Klipp bort den vassa änden på grillpinnarna och dela dem på hälften. När bollarna är kalla, stick in en pinne i varje. Smält den vita chokladen i mikron och rör emellan. Den får inte bli för het. Doppa de kalla bollarna i chokladen så att de täcks helt. Strössla över valfritt strössel eller hackade nötter. Ställ dem i kylen i ett glas fyllt med socker. 
Väldigt smarrigt!!

Har också gjort en egenkomponerad tigerkaka. Eller jag har rättare sagt piffat till den med topping och dekoration=)




Tessans Tigerkaka

200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Topping: 
100 g philadephiaost
60 gram smör
4 dl florsocker


Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform. Vispa sockret och smöret pösigt med elvisp. Blanda i äggen ett och ett under omrörning. Blanda därefter i mjöl, bakpulver och mjölken. Blanda en tredjedel av smeten med kakao. Blanda i vaniljsocker i den andra smeten. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten över och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten om du vill ha marmoreringen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. 
Topping: Rör samman ingredienserna till en jämn smet.
När kakan har kallnat bred ut toppingen på kakan. Dekorera sedan med valfritt strössel.

Låt smaka!

Dagen har bjudit på lek i snön också såklart! Sedan har snälla svärmor & svärfar varit på fika!


Fina Elsa!


Snögubbar!!

En bra söndag börja lida mot kvälla! Hoppas ni där ute har tagit hand om varandra och er själva denna helgen! Det gäller att ladda batterierna på bästa sätt!


KRAM KRAM

3 kommentarer:

  1. Ser hur gott ut som helst det där! Och ni verkar ha haft en mysig söndag, härligt!

    SvaraRadera
  2. Tack älskade Tessan för en härlig eftermiddag med er alla tre. Du kan inte ana vad det betyder att träffa er och få lite Elsa bus. Hoppas du snart kurerar din förkylning.Kram svärmor Eva

    SvaraRadera