onsdag 24 augusti 2011

Fiskgryta & Äppelpaj

Dagens middag bestod av väldigt god fiskgryta och äppelpaj till efterrätt. Tänkte dela med mig av dessa recept!

FISKGRYTA


Ingredisenser:
5 potatis
2 morötter
purjolök
1/2 palsternacka
500 g valfri fisk ( vi hade torsk)
grädde
fiskbuljong 1 tärning
creme fraich

Gör så här: Hacka lök och stek i margarin. Hacka potatis, morötter och palsternacka i lagom stora bitar. Häll i potatisen och grönsakerna och låt fräsa ett tag. Häll på ca 3/4 liter vatten och tillsätt fiskbuljongen. Låt koka i ca 20 min. Tillsätt därefter 1,5 dl grädde och krydda med salt, peppar och citronpeppar efter behag. Skär fisken i bitar och häll i grytan. Koka i ca 5-7 min till ( beror på fisken ). Klar att servera. En klick creme fraich och en kvist citrontimjan på toppen gör pricken över i:et!

ÄPPELPAJ

Ingredisenser:
5 medelstora äppel
100 g margarin
1 dl grädde
3 dl havregryn
2 dl mjöl
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Skala äpplena och skär dom i tunna skivor. Lägg dem i pajformen. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt grädden och sirapen och rör om. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och rör om till en smet. Häll smeten över äpplena och brer ut så det täcker över alla äpplena. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 18 min.
Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Hoppas det smakar.

Kram till er alla läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar