torsdag 22 september 2011

Hummer, hemmagjord äppelmos och svåra val!


Det inte direkt ofta det blir hummer i det här huset. Men när min mamma är i farten och vi besöker Saluhallen i Kalmar då inhandlas hummer=) Får nog lov att säga att det inte var den godaste hummer jag ätit. Men en ovanlig "middag" på Tingshusvägen minst sagt!
Träffen med kära mamma inne i stan var att vi skulle på visning på Atelje Sofi för att bestämma vilka kort som ska förstoras efter plåtningen på lillfisen. Det går verkligen inte att klaga på modellen för det var inte lätt att välja vilka foton vi ville ha. Tanken var att vi "bara" skulle ha 5 bilder, men tror nog att det blev beställt minst 3 till.. SÅÅ svårt att välja mellan en perfekt bild och en annan perfekt bild =) Under tiden vi var på visning lekte Elsa med kusinerna och Ullis & Jocke i Trekanten. Underbart att höra Agnes säga: " Ska du redan hämta Elsa? Hon kan stanna här till helgen" =)Fick hem ett blad med de 40 bästa bilderna. Kanske svårt att se, men ni kan väl ana hur fina dom är ??!!

Efter stadsbesök och hämtning av dotter så blev det hummerkäk i Vassmolösa med mamma såklart. Elsas snälla mormor hade med sig present till skruttan ( som oftast). Fina byxor från Lindex och ett par mockasiner! TACK mormor!!! =) Hon hade också med sig en påse äpple till mig. Så jag har gjort äppelmos i kväll! Enkelt att göra och supergott att ha hemma!!! Blev inte jättemycket. Men några påsar till frysen och en burk full att ha i kylen!!! Pyssliga Tessan =)


Imorgon ska familjen in till stan igen för att handla möbler till hallen. Så roligt såklart!!! =) Shoppa är ju min grej och att shoppa inredning är extra roligt!!!

KRAM till er alla!!!

4 kommentarer:

 1. Åh vilka fina bilder på söta Elsa! Förstår att det var svårt att välja :)
  Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Bjussar du på äppelmos-receptet?? =)

  SvaraRadera
 3. Anonym: Det är ett enkelt recept. Jag tog ca 15 normalstora äppel. Skala och lägg i kastrull. Tillsätt ca 1,5 dl vatten och ca 2 msk socker. Låt koka på svag värme tills du får den konsistens du vill ha. Håll koll så det inte koka torrt bara!

  Mia: Ja, bilderna är underbara. Men nu är valen gjort. 7 st bilder kommer hem om ca 4 veckor! Mycket roligt!

  SvaraRadera