fredag 16 december 2011

Tomtar och Saffranskorpor

Äntligen fredag och nedräkningen till jullovet är i full gång. Bara 4 arbetsdagar kvar. Hemmet är inte på långa vägar julpyntat än. Men en och annan tomte har smugit sig in =)


Denna söta tomte fick Elsa av sin mormor & morfar på Lucia.
Den har nu sin plats ute i hallen!

 

Så har vi en tomte till i huset =) 
Söta tomteflickan!!!!

I går blev det ju julgodis-ingredienser inhandlade. Så i dag fick det bli att baka saffransskorpor!! Första gången jag gör dessa ( allt efter Leila ) och de blev väl godkända =) Bjuder på receptet såklart i fall ni inte orkar leta rätt på Leilas !!!


Saffransskorpor

Ingredienser:
100smör1saffran2 st ekologiska ägg1.5 dl strösocker5 dl vetemjöl1.5 tsk bakpulver1.5 dl hel sötmandelRåsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Trevlig helg på er vänner!!!
För min del blir det att handla sista julklapparna, mer bakning och så ska det huggas granar =)
KRAM

2 kommentarer:

  1. Härligt med julpyssel! Och ni har ju absolut den sötaste tomten! Kram till Er.Farmor Eva.

    SvaraRadera
  2. Visst är det roligt med pyssel och stök inför julen!! Jag älskar det!!! Och jag håller med.. sötaste tomten i världen =) KRAM

    SvaraRadera