lördag 10 december 2011

Väldigt gott till julskinkan!

Förra helgen när vi hade underbara vänner på besök bjöd vi på nygriljerad skinka och dessa två hembakade brödsorter. Här kommer recepten, enkla och väldigt goda!


Lingonbröd

Ingredienser:
13 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl sirap
7 dl filmjölk

Gör så här: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sylten, sirapen och filmjölken. Rör om tills allt är väl blandat.
Klicka ner den lösa smeten i 2 smorda formar ( a´1 1/2 liter). Jämna till ytan. Grädda nederst i ugnen i ca 1 timme i 175 grader.



Långpannebröd

Ingredienser:
20 dl rågsikt
3 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
1 dl mjölk
2 msk bikarbonat
1/2 msk brödkrydda

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt därefter mjölk, filmjölk och sirap. Rör om tills allt är väl blandat. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.

Håll till godo!!
Rekommenderas skarpt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar