torsdag 6 oktober 2011

Dajmkladdkaka och husman...

Det började klia i mina bakfingrar idag. Så passade nog skulle Nicklas bror Mattias komma till kvällen så jag bakade en av mina favoriter. En kanongod och enkel dajmkladdkaka! Min man överraskade mig också idag med att ha påbörjat ett storkok med rosmos och kokkött när jag kom hem från jobbet=) Supergott såklart!! Så vår dag har präglats av mat och bak.. hihi..

Dajmkladdkaka


4 dl strösocker
3 st ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smör
2 dl vetemjöl

Dajmgrädde
2 dl grädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
2 st dubbeldajm

Dekoration

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en bakform(ca 24 cm i diameter) med smör och häll ner kokosflingor så att sidorna täcks. Rör ihop socker och ägg. Blanda kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.
Dajmgrädde:
Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och florsocker och rör om. Hacka dajmen grovt och rör ner. Bred ut toppingen på den avsvalnade tårtan och dekorera med strössel.

Medan jag har nattat en något snorig tjej så håller Nicklas och Mattias på att få upp hatthyllan i hallen. Nicklas har ju tillverkat en egen. Jättefin, men det har tagit ett tag innan den väl kommit på plats. Men snart snart snart är hallen fulländad=) Jag hoppas också att Elsas förkylning har lagts sig till imorgon. Vi ska nämligen på 1 års kalas hos underbara Isabella! Detta har vi sett fram emot länge. Så vore trist om vi blev tvungna att ställa in.. Men jag håller tummarna för att vår skrutt är lite mer snorfri imorgon..


En snorig men glad fis =)

Jätteroligt att det är så många som tittar in på bloggen!!! Bara kommentera mera =)

Kram på er!

3 kommentarer:

  1. Jag har fortfarande svårt att förlika mig med att jag inte har träffat lilla solstrålen än. Hon är så söt att det värker i bröstet när man ser foton på henne! :)
    Lät för övrigt som en väldigt GOD dag ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Smaskens!! Nästa helg ses vi!! Myspys

    SvaraRadera
  3. Elin: Ja, hon fyller 1 år nu om en månad så det är trist att ni inte har setts än =(

    Katrin: JAAAA.. längtar massor tills dess!!!

    KRAM PÅ ER!!!

    SvaraRadera