Förra helgen när vi hade underbara vänner på besök bjöd vi på nygriljerad skinka och dessa två hembakade brödsorter. Här kommer recepten, enkla och väldigt goda!
Lingonbröd
Ingredienser:
13 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl sirap
7 dl filmjölk
Gör så här: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sylten, sirapen och filmjölken. Rör om tills allt är väl blandat.
Klicka ner den lösa smeten i 2 smorda formar ( a´1 1/2 liter). Jämna till ytan. Grädda nederst i ugnen i ca 1 timme i 175 grader.
Långpannebröd
Ingredienser:
20 dl rågsikt
3 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
1 dl mjölk
2 msk bikarbonat
1/2 msk brödkrydda
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt därefter mjölk, filmjölk och sirap. Rör om tills allt är väl blandat. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
Håll till godo!!
Rekommenderas skarpt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar