Ingredienser:
150 gram smält smör
1 pkt jäst
2 dl socker
1 tsk salt
4 dl mjölk
15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 gram smör
2 dl socker (cirka)
3 msk kanel ( eller vaniljsocker )
Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm tills det blir fingervarmt ( 37 grader). Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vätskan och rör tills jästen har smält. Tillsätt därefter resten av vätskan. Häll sedan i socker, salt & mjöl (spara ca 1 dl till utbakningen). Knåda tills det blir en blank och smidig deg ( elvisp el händerna). Låt jäsa i 30 min.
Ta upp degen och knåda den smidig. Knåda in resterande mjöl. Dela degen på 2. Kavla ut degen och bre på smöret över hela degen. Strö sedan på socker och kanel. Rulla ihop och dela så att de blir ca 20 bitar (2 cm tjocka). Lägg dem i bullformar och låt jäsa i 30 min.
Pensla med ägg och häll över pärlsocker. Grädda i ugnen i 250 grader i 5-8 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar