Ingredienser till muffinsbotten:
115 gram smör
1 1/4 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Vispa smör och socker till en vit pösig smet. Blanda sedan i äggen, ett i taget. Därefter vänder du ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar, tänk på att smeten bara ska fylla hälften av formen. Grädda ca 10 min i 180 grader.
Garnering:
175 g vit choklad
175 g cream cheese
6 msk creme fraich
1 1/2 tsk vaniljsocker
6 msk florsocker
Färska jordgubbar
Smält chokladen. Rör i hop cream cheese, creme fraich, vaniljsocker och florsocker i en separat skål. Häll sedan i den smälta chokladen.
Bred ett tjock lager glasyr över muffinsen, det ska precis nå kanten. Ställ i kylen ca 1 timme så glasyren stelnar. Dekorera sedan med färska jodgubbar!
Lycka till!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar